آشپزی سیار

می خواهیم شما را با چند خوراك ویژه ای كه در برخی از مناطق جهان رواج دارد، آشنا كنیم.این خوراك ها تنوع جالبی دارند. طعم و رنگ و مزه این غذاها به گونه ای است كه پای هر جهانگردی با دیدن شان سست می شود و از حركت باز می ایستد. برای چشیدن طعم این خوراك ها نیاز به سفر به جاهای دور دست نیست.از همین جا می توانید با ما همراه شوید و پیراشكی، بُرش، خوراك مرغ و ماهی و اسپاگتی هندی خودتان را بپزید.

 

خوراك مرغ عربی

مرغ و جوجه از خوراك رایج در كشورهای عربی خلیج پارس است كه به شیوه های گوناگونی از مزه های تند شبیه به خوراكی های هندی تا مزه های عطرآگین مدیترانه ای تهیه می شود. در بسیاری از خوراك های مرغ كشورهای عربی از نخود نیز استفاده می شود، ولی خوراك امروز ما فاقد آن است. اگر دوست داشتید می توانید در مرحله ای كه نمك و آب جوش را می افزایید كمی نخود آبگوشتی كنسروی را به خوراك تان اضافه كنید. خوراك مرغ امروز ما بیشتر در كشور امارات متحده عربی و همچنین عربستان رایج است. از فهرست بلند مواد مورد نیاز برای پخت این خوراك نگران نباشید، بیشتر آنها ادویه جات است. پس خوراك امروز ما از آن نوع غذاهای پرادویه بوده كه باب طبع ادویه پسندان قرار می گیرد.

 

مواد مورد نیاز برای 5نفر

450گرم ساق مرغ بدون پوست

450گرم بغل ران مرغ بدون پوست

2عدد گوجه فرنگی بزرگ خردشده

2عدد كدوی سبز (زوكینی) خردشده

1عدد پیاز بزرگ خردشده

1عدد سیب زمینی خردشده

1عدد هویج خردشده

4حبه سیر خردشده

سه چهارم فنجان برگ گشنیز تازه خردشده

2قاشق غذاخوری روغن مایع

2قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1قاشق غذاخوری پودر گشنیز خشك

2قاشق چایخوری پودر زیره سبز

نصف قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه

نصف قاشق چایخوری پودر زردچوبه

یك چهارم قاشق چایخوری پودر هل سبز

یك چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین

نمك به میزان كافی

8فنجان آب جوش

 

شیوه آماده سازی

روغن را در یك ماهی تابه روی درجه حرارت متوسط داغ كنید و پیازها را درون آن بریزید و تفت دهید تا كمی به رنگ طلایی درآیند.

مرغ را بیفزایید و سرخ كنید تا مطمئن شوید كه اطراف آن به رنگ طلایی درآمده است.

سیب زمینی و هویج را اضافه كرده و به مدت 3دقیقه درحالی كه مخلوط را هم می زنید، آنها را سرخ كنید.

سپس گوجه فرنگی را اضافه كرده و 3دقیقه دیگر پخت را ادامه دهید.

آنگاه در ماهی تابه را بگذارید و درجه حرارت را كم كنید و حدود 7دقیقه بگذارید تا بپزد (هر از گاهی در ماهی تابه را برداشته و مرغ ها و سایر محتویات را بررسی كنید تا نسوزد).

سیر و ادویه جات را اضافه و به خوبی مخلوط كنید.

كدوی سبز و رب گوجه فرنگی را بیفزایید و به مدت 3دقیقه دیگر خوراك را بپزید.

حالا نمك را به میزان لازم بیفزایید و سپس 8لیوان آب جوش را به آن اضافه كنید.

درحالی كه همچنان در ماهی تابه را گذاشته اید، خوراك را روی حرارت ملایم به مدت 45تا 50دقیقه دیگر بگذارید تا بپزد.

گشنیز خردشده را اضافه و با خوراك مخلوط كرده و به مدت 3دقیقه دیگر بگذارید تا بپزد.

 

از سواحل مدیترانه

فاصله آبی نسبتا نزدیك بین جنوب اروپا و شمال آفریقا نه تنها در طول تاریخ مكانی برای گذر فاتحان و ماجراجویان بوده بلكه فرصتی برای تعامل و اشتراك فرهنگی نیز فراهم كرده است. یكی از این اشتراك های فرهنگی را در سلیقه و گرایش مردم این نواحی به انواع خوراكی های این منطقه اعم از زیتون و سبزیجات معطر گرفته تا ماهی های تازه دریای مدیترانه می توان جست وجو كرد. در بشقاب دریایی امروز به شیوه پخت نوعی ماهی تیلاپیلا می پردازیم كه هم در اسپانیا و هم در مراكش طرفداران زیادی دارد و طعم خوش آن نیز ازجمله یادگاری های خوبی است كه جهانگردان از این منطقه با خود همراه برده اند.

 

مواد لازم برای پخت ماهی اسپانیایی-مراكشی برای 6نفر

1قاشق غذاخوری روغن مایع

1عدد پیاز متوسط خردشده

1حبه سیر له شده

2عدد فلفل دلمه ای قرمز (دانه های آن گرفته شود و به صورت نوارهای باریك برش داده شود)

1عدد هویج بزرگ (به صورت ورقه های نازك و باریك برش داده شود)

3عدد گوجه فرنگی خردشده

4عدد زیتون (هسته های آن جدا و زیتون ها خرد شود)

1قوطی كنسرو نخود آبگوشتی

یك چهارم فنجان جعفری تازه خردشده

3قاشق غذاخوری فلفل قرمز پاپریكا (اگر غذاهای تند دوست ندارید این مقدار را كمتر كنید.)

3قاشق غذاخوری پودر زیره سبز

نصف تا 1قاشق چایخوری فلفل قرمز تند چیلی

2قاشق غذاخوری آب مرغ

نمك به میزان لازم

دو كیلو و 200 گرم فیله ماهی تیلاپیلا

 

شیوه آماده سازی

روغن را در یك ماهی تابه روی حرارت متوسط داغ كرده و پیاز و سیر را در آن به مدت 5دقیقه در حال هم زدن تفت می دهید تا نرم شوند.

فلفل دلمه ای قرمز، گوجه فرنگی، هویج، زیتون، نخود (آب كشیده) را اضافه كرده و حدود 5دقیقه دیگر حرارت دهید و هم بزنید تا فلفل دلمه ای به حالت ترد درآید.

جعفری، پاپریكا، زیره، چیلی و آب مرغ را بیفزایید و به مقدار لازم نمك نیز اضافه كنید. مخلوط را خوب به هم بزنید. ماهی را روی سبزیجات قرار دهید و به آن، آب را به اندازه ای كه روی سبزیجات را بپوشاند اضافه كنید. حدود 40دقیقه طول می كشد تا ماهی به اندازه كافی بپزد. برای اطمینان از پخت مناسب ماهی از چنگال استفاده كنید.

 

اسپاگتی هندی

اسپاگتی از خوراكی های رایج ایتالیایی در سراسر جهان است كه در هر كجا رنگ و بویی بومی به خود گرفته و باعث گوناگونی انواع طعم های آن شده است. در سرزمین پر از ادویه و فلفل هند نیز این خوراكی محبوب با به كار گیری ادویه جات ناب و طعم تند به یكی از خوراكی های دلپذیر به ویژه برای آن هایی كه به غذاهای تند و پرادویه علاقه مندند تبدیل شده است.

 

مواد مورد نیاز برای 2نفر

250گرم اسپاگتی

6فنجان آب

1قاشق غذاخوری روغن مایع

نصف قاشق چایخوری دانه زیره

1عدد فلفل چیلی خشك

نصف فنجان پیاز خردشده

یكی و نصف قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده (با رنده ریز)

یكی و نصف قاشق چایخوری سیر له شده

2قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1قاشق چایخوری پودر چیلی

یك چهارم قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالا (نوعی ادویه هندی كه از برخی فروشگاه های بازار بهجت آباد در خیابان آبان در دسترس است)

3عدد گوجه فرنگی متوسط خرد شده

یك چهارم فنجان برگ گشنیز خردشده

نمك به میزان لازم

نصف قاشق چایخوری شكر

 

شیوۀ آماده سازی

5فنجان آب را در یك قابلمه به جوش آورید و مقداری نمك به آن اضافه كنید. سپس اسپاگتی را درون آن بریزید و حدود 12دقیقه آن را در حال جوش بپزید. در همین زمان مراحل زیر را كه برای درست كردن سس مورد نیاز لازم است انجام دهید.

در یك ماهی تابه روغن را روی حرارت متوسط داغ كنید. دانه های زیره را اضافه كرده و سپس در فاصله زمانی كمتر از یك دقیقه فلفل قرمز خشك را بیفزایید و تا 30ثانیه دیگر مخلوط را تفت دهید.

پیاز را به ماهی تابه بیفزایید و تا زمانی كه نرم شود آن را سرخ كنید.

زنجبیل و سیر را نیز بیفزایید و حدود 40ثانیه دیگر در حال هم زدن، آن را تفت دهید.

ادویه جات (پودر فلفل قرمز، گرام ماسالا)، نمك و شكر را بیفزایید و بلافاصله هم بزنید.

1فنجان آب به ماهی تابه بیفزایید و بگذارید تا جوش بیاید.

درجه حرارت را كم كرده و حدود 7دقیقه بگذارید تا بپزد. سس باید در این مرحله به غلظت كافی رسیده باشد.

سپس گوجه فرنگی خردشده را بیفزایید و اندكی حرارت دادن را ادامه دهید. گوجه فرنگی ها نباید زیاد حرارت ببینند و خیلی نرم و له شوند. 1دقیقه كافی است.

در همین مرحله اسپاگتی را از درون آب جوش خارج و آن را آبكش كنید.

سس را روی اسپاگتی بریزید و هم بزنید.

گشنیز خردشده را روی اسپاگتی بریزید و نوش جان كنید.

 

بُرش اوكراینی

بُرش از آن دسته سوپ های لذیذی است كه در كشورهای شرق اروپا و روسیه و حتی در چین و هنگ كنگ نمونه های گوناگونی از آن را می توان یافت. این سوپ با عطر و طعم و رنگ های مختلف در مناطق یاد شده یافت می شود. وجود چغندر قرمز یا همان لبو در برش، رنگ قرمز جذابی به آن می دهد و گاهی هم وجود برخی از سبزیجات ویژه رنگ سبزی به آن می بخشد. از میان چندین نوع برش امروز به برش اوكراینی می پردازیم كه به عنوان یك پیش غذا و حتی گاهی به عنوان یك غذای كامل می تواند زینت بخش سفره های شما باشد.

 

مواد مورد نیاز برای 4 نفر:

روغن مایع

1 عدد پیاز کوچک خردشده

2 حبّه سیر خردشده

250 گرم گوشت چرخ کرده

1 عدد سیب زمینی (بریده شده به شکل مکعب ها کوچک)

1 قاشق چایخوری زردچوبه

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

چند برگ آویشن

2 قاشق غذاخوری سس فلفل تند (برای کسانی که غذاهای تند دوست ندارند می توان این مقدار را کاهش داد)

1 عدد چانۀ خمیر نان به وزن 500 گرم

1 عدد تخم مرغ (در یک کاسه خوب هم بزنید)

سالاد فصل (در کنار این خوراک می توانید از سالاد سبز کاهو، گوجه، خیار و … به سلیقۀ خودتان استفاده کنید)

 

شیوه آماده سازی

در یك قابلمه نسبتا  بزرگ 2قاشق غذاخوری روغن را روی درجه حرارت متوسط داغ كنید و گوشت ماهیچه یا خورشی را به آن بیفزایید. وقتی یك طرف گوشت كمی به رنگ طلایی درآمد، آن را برگردانید تا طرف دیگرش نیز به همین شكل درآید.

پیاز را به قابلمه بیفزایید و به مدت 5دقیقه با گوشت تفت دهید. در این حال لازم است كه چندبار مخلوط گوشت و پیاز را هم بزنید.

4فنجان آب گوشت یا دو عدد عصاره گوشت را بیفزایید و بگذارید تا آب گوشت در مخلوط به جوش بیاید. در این هنگام درجه حرارت گاز را كم كنید و قابلمه را بگذارید. حدود یك ساعت و نیم صبر كنید تا گوشت بپزد و سپس- درصورتی كه از ماهیچه استفاده می كنید- آن را از استخوان به راحتی جدا كنید. اگر از گوشت خورشی استفاده می كنید، بگذارید نرم و قابل خوردن بشود.

زمانی كه گوشت در قابلمه در حال پختن است، می توانید عملیات پوست كندن و خرد كردن چغندر، هویچ و سیب زمینی را انجام دهید.

درون سینی فر را با فویل آلومینیومی پوشانده و با روغن زیتون چرب كنید و سپس چغندر، هویج و سیب زمینی را در آن قرار دهید. كمی روغنی زیتون روی آن بریزید و در دمای 200درجۀ سلسیوس به مدت 15دقیقه حرارت دهید.

پس از پختن گوشت اگر از ماهیچه استفاده كرده اید، گوشت را از استخوان جدا كنید و همچنین چربی های اضافه آن را نیز جدا و دور بیندازید.

دوباره گوشت را همراه با سیب زمینی، هویج، چغندر، كلم خردشده و شوید درون قابلمه بریزید (در این مرحله می توانید درصورت تمایل چند عدد دانه فلفل سیاه اضافه كنید) و بگذارید تا جوش آید. سپس درجه حرارت آن را كم كرده و حدود 15دقیقه یا بیشتر (زمانی كه كلم ها به اندازه كافی نرم شوند) بپزید.

نمك، سركه و فلفل را بیفزایید و چند دقیقه هم بزنید.

اكنون سوپ شما آماده است. وقتی كه آن را در بشقاب ها كشیدید می توانید روی آن را در وسط با كمی خامه بیارایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *