خیابان گردی به صرف برگر در میدان كاج

میدان كاج را می توان دروازه خوراكی ها دانست، چون هر جور خوراكی در حوالی این میدان پیدا می شود. البته بیشتر به تان خوش می گذرد اگر برگرخور! باشید. چون اینجا امپراتوری برگری هاست. اینجا یعنی خیابان سرو غربی بین ریاضی بخشایش تا میدان كاج كه( به میدان شهید حسن تهرانی مقدم تغییر نام داد). این محدوده سه كلونی دارد: یكی نزدیك میدان كاج، یكی خیابان سرو و دیگری خیابان ریاضی بخشایش كه اهالی بخشایش می خوانندش. دو مشخصه هم اینجا خیلی به چشم می آید: یكی همبرگر و دیگری آفرود. اصلا اینجا خیابان دور دور كردن  آفرودی هاست، با ماشین هایی كه برای همین كار آماده كرده اند. اگر اهل این ورزش باشید با شكم گردی در این خیابان دو نشان زده اید. فقط در این گردش شكمی چند نكته را به خاطر بسپارید: برگری های این راسته خود را  متخصص درست كردن انواع همبرگر می دانند و منوی جمع و جورشان فقط از چند نوع همبرگر تشكیل شده است/ در منوی بیشتر برگری های این خیابان نوشته شده سس ها مخصوص رستوران است، یعنی مدعی اند كه سس هایی كه با ساندویچ ها سرو می شود خودشان درست می كنند/ روزهای عادی هم پیدا كردن جای پارك در خیابان سرو دشوار است، چه برسد به سرو  اینكه پنجشنبه و جمعه را برای گشتن در این خیابان انتخاب كنید.

 

آفرود برگر

آفرود برگر

وقتی وارد مغازه می شوید همه مولفه ها از علاقه گردانندگان به ماشین های آفرود حكایت می كند. قسمتی كه دست ها را می شویید شبیه شیر پمپ بنزین است و روشویی توی چرخ ماشین آفرود قرار گرفته. كاغذهای ساندویچ شبیه پرچم های مسابقه های اتومبیل رانی طراحی شده. صندلی ها كمك فنرهای غول پیكری هستند كه نشستن در ماشین های آفرود را شبیه سازی می كند. اینجا همه درباره ماشین های آفرودشان صحبت می كنند و از هم سوال می پرسند. همه خوراكی های منو هم با سایز آفرود ارائه می شود. سیب زمینی های بزرگ، برگر های بزرگ و نوشیدنی در لیوان های بزرگ. غیر از لیدی برگر بقیه برگرها 200 گرم گوشت گوساله است كه گوشت بودنش را موقع خوردن حس می كنید. برگرها اینجا 17 تا 20 هزار تومان قیمت دارند، اما اگر آفرودی نباشید هر كدام دو نفر را سیر می كند، به شرطی كه یك سیب زمینی سطلی هم همراهش كنید. فقط یادتان باشد كه نان  این ساندویچ ها نرم است و تست نشده. بوقلمون گریل شده طعم دار با دورچین سبزیجات كبابی هم غذای رژیمی و ورزشی این منو است. اگر هم با بوقلمون میانه ای ندارید، سینه مرغ گریل را جایگزین كنید. هرچند آفرود برگر به برگرهایش معروف است، اما بال خورها! هم اینجا می توانند دلی از عزا دربیاورند اگر بال مرغ كبابی تند سفارش دهند. در آفرود برگر سس ها هم به اندازه ساندویچ ها بدیع اند. ممكن است طعم همه آنها را نپسندید اما سس ها منحصر به فردند و كار دست بچه های آفرود برگر! اینجا به جای سفارش نوشیدنی های بطری و قوطی، نوشیدنی های بشكه ای، یعنی دلستر و موهیتو بشكه ای سفارش دهید تا تفاوت را احساس كنید!

نشانی: سرو غربی، ریاضی بخشایش، نبش زند وكیلی

 

دکان برگر

دکان برگر

دکان برگر دو شعبه دارد. یكی در نیاوران و دیگری در سعادت آباد. پرطرفدار ترین ساندویچش هم نام رستوران است و دکان برگر نام دارد که شامل 180 گرم گوشت گوساله خالص به همراه بیکن گوشت و مرغ، پیاز گریل شده و پنیر چدار است كه با توجه به مقدار گوشت و کیفیت مواد مصرفی، قیمت مناسبی هم دارد. غیر از آن مرغ برگر، چیلی برگر و ماشروم برگر، بیف برگر که در آن از راسته گوساله استفاده می شود، در کنار سیب زمینی سرخ شده و سالاد دکان برگر با فیله های مرغ طعم دار شده هم جزو انتخاب های دیگرتان در منو است. با اینكه برای درست كردن برگر معمولا از گوشت گوسفند استفا ده نمی شود، اما دكان برگر، كویون برگر را با 220 گرم گوشت چرخ كرده گوسفندی گریل شده با پنیر چدار و پیاز كاراملی می دهد دست مشتری تا یك همبرگر بومی درست كرده باشد. همان طور كه دیگر برگرها را با گوجه و جعفری سرو می كند.

نشانی: ابتدای بلوار سرو غربی،  نرسیده به میدان شهرداری،  نبش خیابان صدف، پشت فضای سبز

 

گارون

ظاهر مغازه انتظارتان را از منو بالا می برد، همان طور كه قیمت ها. مخلفات ساندویچ ها و سس ها هم با این انتظار هم خوانی دارند، به غیر از خود استیك ها. مگر اینكه پنجشنبه و جمعه گذرتان به گارون بیفتد و بتوانید استیك باربیكیو را امتحان كنید كه 200 گرم گوشت راسته گوساله به سبك آمریكایی در محفظه ای دربسته دودی می شود و پنیر پراتو، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل دودی و سس دودی سرو می شود. اوضاع برگرها از استیك ها بهتر است، اما همچنان پرچم مخلفات و سس ها بالاست. پیش از نشستن در گارون مطمئن شوید كه تهویه ها كار می كنند، وگرنه عیش تان منغض می شود!

نشانی: سرو غربی، خیابان ریاضی بخشایش، بهار یكم

 

آگرین برگر

آگرین دو شعبه دارد، یكی در خیابان سور و دیگری گلبرگ شرقی (جانبازان) تقاطع اتوبان باقری و قرار است به همین زودی ها هم یك شعبه دیگر در پاسداران راه بیندازد. یكی از شعارهای آگرین این است كه ساندویچ هایی كه دست مشتری می دهد با آنها كه عكس شان روی منو و در و دیوار خورده فرقی ندارند و تصاویر همه واقعی اند. برگرها اینجا 180 گرمی اند قیمت ها هم بین 16 تا 18 هزار تومان.

تنوع برگرها در طعم و قیمت مربوط می شود به مخلفات. مثلا برگر امریكن بیكن رست شده دارد و چند ورق پنیر گودا، بلوچیز همانطور كه از اسمش پیداست تركیب برگر است. با پنیر بلوچیز و در مكزیكن فلفل هالوپینو با انواع سبزیجات معطر تركیب شده. اما گل سرسبد منوی آگرین فرنچ است كه در آن یك نان پنیری كه با چند پنیر خوش طعم آماده شده یك لایه نان ساندویچ را تشكیل می دهد. آگرین برای بچه ها هم برگرهای گوشت و مرغ با نام باب برگر و كیتی برگر با نان مك تدارك دیده كه هر كدام را 16 هزار تومان می فروشد.

نشانی: سرو غربی، خیابان ریاضی بخشایش، نبش 13 غربی

 

پیتزا پریس

پیتزا پریس

هرچند این راسته امپراتوری برگرهاست، اما بعضی ها به منو پیتزا هم اضافه كرده اند، مثل پیتزا پریس. برگرهای پریس به رویال، زغالی، چیز برگر، قارچ برگر و دوبل برگر خلاصه می شود، اما ساندویچ های هات داگ، ژامبون، فیله استیك و مرغ شرحی بر این خلاصه اند. پریس پیتزاها را هم در پنج دسته پیتزا با سوسیس و كالباس، با مرغ، با گوشت، با سبزیجات و با پنیر دسته بندی كرده. البته همه پیتزاها پنیر دارند، اما در این آخری 4 نوع پنیر با هم تركیب شده اند.

نشانی: تقاطع سرو و پاكنژاد، نبش یازدهم غربی (ضلع جنوب شرقی تقاطع) پلاك 138

 

چند فود!

بعضی از فست فودی ها هرچند در راسته برگرها قرار گرفته اند، اما تخصص شان برگر نبوده. مثل پرپروك كه هم ساندویچ دارد، هم پیتزا و هم سوخاری و شهرتش بیشتر به زیاد بودن شعبه هاست تا كیفیت و نوآوری در منو. بلوبرگر و ویكلند هم تنوع منوی شان بیشتر از برگر و حتی بیشتر از پیتزاست، چون مرغ  سوخاری و اسپایسی هم دارند. اما منوی مفصل تر مربوط به لیرو است ؛ یعنی برگر، مرغ سوخاری، ساندویچ های استیك، چیكن، هات داگ، ژامبون، رست بیف و سینه مرغ گریل 300 گرمی كه با قارچ و گوجه كبابی سرو می شود و ورزشكارها و كسانی كه دنبال غذای رژیمی اند را 22 هزار تومان توی خرج می اندازد. از میان پیتزاهای لیرو انواع ایتالیایی نسبت به آمریكایی اولویت دارند. تنها پدیده لیرو نان سیر با گوجه و تخمه است كه برای امتحان كردنش واقعا باید روحیه ای ماجراجو داشته باشید!

 

بستنی كاج و سیب پلاس پاتوق های خوراكی های غیر غذایی این محله اند با انواع آبمیوه، میوه های میكس با شیر، میكس با بستنی و معجون ها. هرچند اگر شب ها گذرتان به این خیابان بیفتد این دو تا از جمعیت مقابل آنها قابل شناسایی اند اما بدانید كه اولی در میدان كاج قرار دارد و دومی در خیابان ریاضی بخشایش. آنها كه به خوزستان سفر كرده اند احتمالا پیش تر شعبه نخست سیب پلاس را در اهواز دیده اند.

 

همبرگر خانگی!

تابه چدنی و شیاردار بهترین انتخاب برای درست كردن همبرگر خانگی است. این تابه را روی شعله زیاد بگذارید تا داغ شود. بعد آن را با كمی روغن چرب كنید و همبرگرها را توی آن بچینید. برای اینكه برگرها شكل خودشان را حفظ كنند یك چیز سنگین مثل هاون یا آجر را با فویل بپیچید و بگذارید روی برگرها. فقط یادتان باشد نباید برگرها را زیاد پشت و رو كنید و این كار را فقط یك بار انجام دهید. وقتی یك طرف برگر كاملا پخت، برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد، همین!

 

همبرگر خوب را نشان بده!

خیلی واضح است كه ماده اصلی همبرگر گوشت است و باید طعم گوشت موقع خوردن احساس شود. بهترین گوشت هم برای همبرگر گوشت گوساله است، چون چربی كمی دارد. به علاوه گوشت گوسفند جمع می شود و همبرگر كوچك می شود. البته استفاده از حداكثر 20 درصد گوشت گوسفند می تواند همبرگر را نرم كند. درباره گوشت گوساله هم نمی شود از هر گوشتی استفاده كرد. اگر برای درست كردن همبرگر از گوشت های منجمد استفاده شود، همبرگر لاستیكی و خشك از آب درمی آید. پس گوشت گوساله باید تازه، جوان، نرم و آبدار باشد و ترجیحا از سردست گوساله انتخاب شود. نه اینكه راسته و فیله خوب نباشد، بلكه برای درست كردن همبرگر زیادی مرغوب است و این قسمت ها معمولا سهم استیك و مانند آن می شوند. در همبرگر طعم غالب با گوشت است، گوشتی كه معمولا با پیاز، نمك و فلفل سیاه طعم دار شده. استفاده از ادویه های دیگر و سیر و سبزیجات بیشتر در برگر مرغ و ماهی مرسوم است.همانطور كه كباب درست شده روی زغال نسبت به كبابی كه روی شعله گاز درست می شود طعم متفاوتی دارد، همبرگر زغالی هم هویت دیگری پیدا می كند تا همبرگری كه در روغن سرخ شده باشد. اما داستان همبرگرهای زغالی با كباب هایی كه روی زغال درست می شوند متفاوت است. برای درست كردن همبرگرهای زغالی معمولا از اجاق های مدرنی استفاده می کنند كه برای پخت سنگ نسوز دارد و گوشت روی یك صفحه مشبك چدنی خیلی داغ كباب می شود.

 

تنوع غذا در خیابان سرو آنقدر زیاد است كه بتوانید غذای تركیه ای و شمالی هم پیدا كنید. برای اولی باید سراغ اووا را بگیرید و برای دومی سراغ بالاخان.

 

اووا

رستوران اووا

اووا كه درطبقه بالای همكف ساختمان قرار دارد، با نمای شیشه و دید خوب به خیابان و دكور مجلل می تواند یكی از باكلاس ترین رستوران های تركیه ای تهران به حساب بیاید. اما برای اینكه بدانید اووا بهترین رستوران تركیه ای تهران هم هست یا نه راهی نیست جز اینكه منو را امتحان كنید و احتمالا شما هم به این نتیجه برسید كه نه همه منو خوب است و نه همه منو بد. كوشی باشی پیده، لاح معجون، آدنا و اسكندركباب جزو غذاهایی هستند كه در منوی اووا پر طرفدارند. یك دوغ محلی هم دارند كه توی كاسه مسی و با یخ می آورند سر میز. هرچند ممكن است با كف روی دوغ رابطه برقرار نكنید، اما حتما یك بار امتحان كنید.

نشانی: سرو غربی، جنب بانك پاسارگاد، پلاك 46

 

بالاخان

غذای شمالی كه توی تهران كم نیست، آن هم با كیفیت های خوب. اما وجه تمایز بالاخان به رستوران های مشابه، عین احساسی است كه در این رستوران پیدا می كنید. بعد از ورود از چند میز هم سطح در ورودی كه بگذرید چندتا پله شما را به شاه نشین رستوران هدایت می كند. در بالاخان در عین اینكه فضا مدرن است از عناصر سنتی شمال هم استفاده شده. به علاوه كلوچه داغ سنتی لاهیجان، كوكی داغ و رشته خشكار كه با شیره عسلی سرو می شود حسابی حال و هوای لاهیجان را برای تان یادآوری می كند. از منوی پیش غذا علاوه بر ماهی دودی می توانید ماهی كولی شور هم سفارش دهید و با كته كباب و كباب ترش همراه كنید. در بالاخان باقلاقاتق به رسم شمالی ها به جای پیش غذا در منوی غذا نشسته. منویی كه جوجه سنگی، فسنجان سبزی با سبزیجات معطر گیلان آن را كامل كرده. اینجا می توانید انتخاب كنید كه غذای تان را با كته معمولی میل كنید یا كته دودی.

نشانی: سرو غربی، خیابان صدف، كوچه صنوبر شرقی، پلاك 37

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *