شکم گردی دور تا دور دنیا

امروز از آمریكای جنوبی تا استرالیا سفر می كنیم. در گذر از این مسیر از الجزایر، آفریقای جنوبی و هندوستان نیز می گذریم و از هر دیار یك نوع خوراكی خوشمزه را انتخاب و درباره اش بیشتر خواهیم دانست. در سفر خوشمزه امروز همراه ما باشید.

 

برنج نارگیل

میوه درخت نارگیل در مناطق استوایی دور دنیا از شرق آسیا گرفته تا آمریكای مركزی ازجمله خوردنی های بسیار رایج و پرطرفدار است كه بخش های مختلف آن همچون شیر و پوسته نرم آن به شكل های گوناگون مورد استفاده مستقیم قرارگرفته یا این كه در سایر خوراكی های دیگر اهالی این مناطق به شكل های گوناگون مخلوط شده و مورد استفاده قرار می گیرد. یكی از این خوراكی ها برنج نارگیل است كه از اندونزی، مالزی و تایلند گرفته تا كلمبیا و پاناما خورده می شود. امروز سری به بالای آمریكای جنوبی و كشور كلمبیا می زنیم تا ببینیم كه مردم این كشور چگونه برنج را با نارگیل می آمیزند و استفاده می كنند.

 

مواد لازم

 

مواد مورد نیاز برای 6-4نفر

حدود 390گرم شیر نارگیل

2پیمانه برنج

2قاشق غذاخوری شكر (بهتر است از شكر قهوه ای استفاده شود)

یك و نصف قاشق چای خوری نمك

نصف پیمانه كشمش پلویی (اختیاری است و اگر دوست ندارید می توانید حذف كنید)

3فنجان آب

 

 

توجه

اگر شیر نارگیل طبیعی پیدا نكردید و مجبور شدید كه از شیر نارگیل كنسروی حاوی مواد نگه دارنده استفاده كنید باید در مرحله نخست آماده سازی هنگامی كه شیر نارگیل غلیظ شده و حباب از آن شروع به خارج شدن نمود یك قاشق روغن مایع اضافه كنید.

 

طرز تهیه

شیوه آماده سازی

 

در یك قابلمه كوچك شیر نارگیل را روی حرارت بالا به جوش آورید تا شروع به جوشیدن كند. سپس درجه گاز اجاق را كم كنید و با یك قاشق چوبی هر از گاهی آن را هم بزنید. این كار را ادامه داده تا بیشتر آب آن تبخیر شده و در نهایت چیزی جز چند قاشق شیر بسیار غلیظ در ظرف باقی نماند. باز هم همین كار را در حدود 20دقیقه ادامه دهید تا یك ماده تقریباً قهوه ای رنگ و نسبتاً سفت به دست آید.

برنج، شكر و نمك را به ظرف اضافه كنید. درجه حرارت را به اندازه متوسط زیاد كرده و آن قدر هم بزنید تا دانه های برنج شفاف و طلایی رنگ شوند. این كار حدود دو دقیقه طول می كشد. اگر دوست داشتید كشمش پلویی را اضافه كرده و به خوبی هم بزنید تا با برنج مخلوط شود.

آب را اضافه كرده و همراه با هم زدن حرارت گاز را باز دوباره زیاد كنید تا به جوش آید. آنگاه درجه گاز را باز كم كرده و در قابلمه را گذاشته و بگذارید تا به مدت حدود 15دقیقه بپزد.

 

 

كیك پاولووا

پاولووا یكی از كیك های میوه ای محبوب مردم استرالیاست. نام این كیك از روی نام هنرمند مشهور روس آنّا پاولووا گرفته شده به طوری كه در جریان برگزاری یك تور هنری كه این هنرمند در كشورهای استرالیا و زلاندنو در سال 1920داشت یك شیرینی پز خوش ذوق این كیك را به نام او ابداع كرد.

 

مواد لازم برای 8نفر

 

4عدد سفیده تخم مرغ

یك و یك  چهارم فنجان شكر سفید

1قاشق چای خوری عصاره وانیل

1قاشق چای خوری آب لیموی تازه

2قاشق چای خوری نشاسته ذرت

450گرم خامه

6عدد كیوی پوست گرفته و برش داده شده

 

 

شیوه آماده سازی

 

فِر را روشن و روی دمای 150درجه سانتی گراد تنظیم كرده و بگذارید تا به این درجه برسد.

یك ورق كاغذ شیرینی پزی را به قطر تقریبی 20سانتی متر برش داده و به صورت دایره در آورده و در كف سینی فر قرار دهید.

در یك كاسه سفیده تخم مرغ را آنقدر هم زده تا سفت شود. درحالی كه سفیده را هم می زنید به تدریج و در چند نوبت شكر را به آن بیفزایید. آنگاه به آرامی آب لیمو، عصاره وانیل و نشاسته ذرت را به آن بیفزایید و هم بزنید.

با استفاده از یك قاشق این مایع غلیظ خمیری شكل را در وسط صفحه دایره ای شكلی كه آماده كرده اید بریزید و این كار را تا انتها انجام دهید. بدین ترتیب در حاشیه دایره قطر كمتری خواهیم داشت ولی در مركز كمی برآمدگی مشاهده می شود.

سینی را داخل فر قرار داده و حدود یك ساعت حرارت دهید.

در همین هنگام كه كیك در فر قرار دارد خامه را در یك كاسه به خوبی هم بزنید تا به خوبی كف كند. پس از آماده شدن كیك آن را از فر خارج كرده و بگذارید تا سرد شود و سپس دورتادور آن را با خامه ای كه قبلاً زده اید بمالید تا تمام اطراف آن را بگیرد.

آنگاه برش های نازك كیوی را به سلیقه خودتان روی كیك قرار دهید. دقت كنید كه به جای كیوی می توانید از میوه های دیگری هم استفاده كنید. در كشور استرالیا علاوه بر كیوی استفاده از دانه های انار، توت فرنگی، آناناس و انبه نیز برای تهیه كیك پاولووا بسیار رایج است.

 

 

یك خورش از آفریقای جنوبی

یكی از خورش های محبوب در كشور آفریقای جنوبی كه ریشه آن به هلندی های ساكن در آنجا می رسد «پاتجیكوس» نام دارد. از خوراك لذیذ از سده هفدهم میلادی در این بخش انتهایی از قاره سیاه رایج شد و به شكل سنتی در دیگچه هایی كه روی هیزم قرار گرفته پخته می شود. پاتجیكوس به سبك های مختلفی و با استفاده از مواد گوناگونی همچون گوشت قرمز، ماهی و سبزیجات پخته می شود. امروز می خواهیم پاتجیكوس مرغ و سبزیجات را آماده كنیم و طعم آن را بچشیم.

 

مواد مورد نیاز برای 8نفر

 

45میلی لیتر روغن مایع

15میلی لیتر كره

6عدد ساق مرغ

6عدد بغل ران مرغ

2عدد پیاز خردشده

1عدد هویج خردشده

1عدد ساقه كرفس خردشده

2حبه سیر له شده

250میلی لیتر آب مرغ

5عدد كدوی سبز (زوكینی) خردشده درصورتی كه در دسترس باشد

250گرم قارچ

یك كاسه كوچك بچه ذرت

5عدد برگ مریم گلی

3عدد ساقه آویشن تازه

250میلی لیتر خامه

نمك و فلفل به مقدار لازم

كمی برگ جعفری برای تزئین

 

 

دستور آماده سازی

 

روغن و كره را در دیگچه داغ كنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس مرغ ها را خارج كرده كنار بگذارید.

حالا پیاز، هویج، كرفس و سیر را در داخل دیگچه ریخته و تفت دهید تا نرم شوند.

سپس مرغ هایی را كه كنار گذاشته بودید دوباره همراه با آب مرغ به داخل دیگچه اضافه كنید.

در دیگچه را گذاشته و به مدت یك ساعت روی حرارت آرام اجاق یا روی هیزمی كه از قبل مهیا كرده اید گذاشته تا بپزد.

بعد از یك ساعت سبزیجات را به آن اضافه كرده و در دیگچه را دوباره بگذارید. چنانچه از هیزم یا زغال استفاده می كنید بهتر است كه در این مرحله چند عدد زغال روی در دیگچه قرار دهید تا به پختن و جا افتادن بهتر خورش یاری رساند. در این مرحله حدود 40دقیقه صبر كنید تا عمل پختن ادامه یافته و از هم زدن خورش پرهیز كنید.

خامه را اضافه كرده و خورش را چندبار به آرامی هم بزنید و بگذارید تا 20دقیقه دیگر بپزد. آنگاه طعم آن را چشیده و به اندازه لازم نمك و فلفل به آن بیفزایید.

حالا خورش شما آماده است و می توانید آن را با برنج میل كنید.

 

 

دسر توت فرنگی ایتالیایی

انواع خوراكی های لذیذ ایتالیایی به گونه ای محبوب افراد مختلف در سراسر جهان قرار گرفته كه  می توان آنها را تقریباً در همه جا یافت. در هر شهری از جهان كه خبر از رستوران های خارجی باشد به احتمال زیاد رستوران های ایتالیایی از شلوغ ترین آنها به شمار می آیند. اما امروز به سراغ پیتزا و لازانیا نمی رویم بلكه یك دسر خوشمزه و بسیار ساده با طعم اصیل ایتالیایی را به شما معرفی می كنیم كه بعد از یك وعده غذایی بسیار دلچسب خواهد بود. دسر توت فرنگی ایتالیایی با خامه كانّولی را با هم درست می كنیم:

 

مواد لازم

 

مواد مورد نیاز برای 8نفر

1فنجان پنیر ریكوتا

یك چهارم فنجان شكر

یك و نصف قاشق چای خوری عصاره وانیل

نصف فنجان خامه

نصف فنجان چیپس شكلاتی ریز كه معمولاً برای تزئین شیرینی جات به كار می رود.

6فنجان توت فرنگی تازه كه به شكل طولی به دو بخش تقسیم شده است.

 

 

شیوه آماده سازی

 

برای آماده كردن خامه كانولی در یك كاسه معمولی پنیر ریكوتا، شكر و عصاره وانیل را ریخته و به خوبی هم زده تا با هم مخلوط شوند.

در یك كاسه دیگر كه آن  را از قبل در یخچال قرار داده اید تا خنك شود خامه معمولی را ریخته و با یك هم زن برقی آن را به اندازه ای هم بزنید كه خامه كف كرده و به اندازه ای سفت شود كه از نوك همزن سقوط نكند.

خامه كف كرده را با خامه كانولی و نیمی از چیپس شكلاتی مخلوط كرده و سپس به مدت صبح تا شب در یخچال قرار دهید.

در 8لیوان پایه دار مخصوص دسر توت فرنگی را تقسیم كرده و بریزید و سپس خامه مخلوط را از یخچال درآورده و روی توت فرنگی ها بریزید. بقیه چیپس شكلاتی را نیز برای تزئین روی آن بپاشید.

 

 

املت الجزایری

املت الجزایری كه از آن با عنوان «شَكشوكا» یاد می شود در واقع در بیشتر كشورهای شمال آفریقا همچون تونس و مراكش و همچنین برخی دیگر از كشورهای عربی خاورمیانه رایج است. مواد لازم برای آن چندان تفاوتی با املت معمولی نداشته ولی افزودن برخی از ادویه جات و سایر افزودنی ها به آن طعم ویژه ای می بخشد. این املت را علاوه بر صبحانه یا عصرانه حتی می توان به عنوان یك وعده غذایی كامل نوش جان كرد.

 

مواد مورد نیاز

 

3قاشق غذاخوری روغن زیتون طبیعی با اندكی

اضافه تر برای پاشیدن نهایی

یك عدد پیاز خردشده به ابعاد ریز

یك عدد فلفل دلمه ای قرمز رنگ كه بخش های اضافی میانی و دانه هایش را باید جدا سازی كر د

یك عدد فلفل قرمز چیلی تند

2حبه سیر خردشده

یك و نصف قاشق چای خوری فلفل پاپریكای شیرین

یك قاشق چای خوری زیره سبز

800گرم گوجه فرنگی پوست گرفته و خردشده

نمك و فلفل سیاه به مقدار لازم

گشنیز و جعفری تازه به مقدار لازم

6عدد تخم مرغ

زیتون سیاه بریده شده، پنیر فتا و آرتیشو برای سرو كردن

نان به مقدار لازم

 

 

شیوه آماده سازی

 

در ماهیتابه روغن زیتون را ریخته و روی حرارت بالا آن را داغ كرده و سپس پیاز، فلفل قرمز و چیلی را در آن ریخته و طوری پخش كنید تا به صورت یك لایه در كف ظرف قرار گیرند. آنگاه آن را هم نزنید و بگذارید تا به مدت حدود پنج دقیقه این محتویات به خوبی سرخ شده و به رنگ قهوه ای تیره درآیند. سپس حدود چهار دقیقه دیگر آن  را هم بزنید تا به اندازه كافی نرم شوند. سیرخردشده را اضافه كرده و حدود 30ثانیه هم بزنید تا عطر سیر بلند شود. زیره و پاپریكا را اضافه كرده و 30ثانیه دیگر به هم زده تا عطر آنها نیز برخیزد.

گوجه فرنگی را اضافه كرده و حرارت اجاق را كم كنید و بگذارید تا به مدت حدود10دقیقه بپزد. آنگاه مخلوط را چشیده و هر مقدار كه نمك و فلفل سیاه نیاز دارد به آن اضافه كنید. نیمی از گشنیز و جعفری را نیز اضافه كرده و هم بزنید.

با استفاده از یك قاشق در بخش های مختلف ظرف حفره هایی را ایجاد كرده و در هر كدام یك تخم مرغ بشكنید. حدود 5تا 8دقیقه صبر كنید تا تخم مرغ ها به خوبی پخته شده و در نهایت باقیمانده گشنیز و جعفری را برای تزئین خوراك روی آن بپاشید.

این املت خوشمزه و تند را با نان میل كنید.

 

 

ماسالای مرغ

وقتی كه دور دنیا به دنبال یك خوراكی لذیذ می چرخیم گویی كه نمی توان از شبه قاره هندوستان بدون توقف گذر كنیم. عطر ادویه جات متنوع در خوراكی های خوشمزه این دیار بالاخره ما را به سوی خود جذب می كند به ویژه كه اگر طرفدار غذاهای تند و تیز باشیم. ماسالای مرغ كه در هند به آن «چیكن تیكه ماسالا» گفته می شود از غذاهای ثابت در بیشتر رستوران های هندی است كه طعم خوش آن همواره به یاد خواهد ماند.

 

مواد مورد نیاز برای 4نفر

 

حدود 3تا 4عدد سینه مرغ خردشده

یك چهارم فنجان ماست

2قاشق غذاخوری روغن مایع (اگر در دسترس باشد بهتر است از روغن بادام زمینی استفاده شود)

2قاشق چای خوری آب لیموی تازه

یك حبه سیر له شده

 

 

مواد مورد نیاز برای 4نفر

 

مواد مورد نیاز برای تهیه سُس

یك قاشق غذاخوری پودر گشنیز

یك و نصف قاشق چای خوری پودر زیره سبز

نصف قاشق چای خوری پودر هل

نصف قاشق چای خوری پودر جوز هندی

یك و نصف قاشق چای خوری پاپریكا

نصف قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز

یك قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده

4قاشق غذاخوری كره

یك عدد پیاز بزرگ خردشده

یك و نصف فنجان رب گوجه فرنگی

سه چهارم فنجان آب

نصف فنجان خامه

یك و یك چهارم قاشق چای خوری نمك (نمك را می توانید بر پایه ذائقه خودتان كمتر یا بیشتر كنید.)

نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه

نصف فنجان برگ تازه گشنیز برای تزئین نهایی غذا

 

 

شیوه آماده سازی

با یك چنگال چندین سوراخ روی سینه های مرغ ایجاد كنید سپس با استفاده از پشت یك كارد آشپزخانه یا هاون مخصوص گوشتكوب سینه های مرغ را كوبیده كه تا اندازه ای از هم باز شده و پهن شوند.

در یك كاسه سینه های كوبیده شده را ریخته و ماست، روغن مایع، آب لیمو و سیر را با هم مخلوط و دقت كنید كه مایع باید به خوبی به همه جای مرغ ها مالیده شده و آن را آغشته كند. سپس آن  را كنار گذاشته و سراغ آماده ساختن سس مخصوص بروید.

زیره، هل، جوزهندی، پاپریكا، فلفل قرمز و زنجبیل رنده شده را در یك كاسه كوچك بریزید.

كره را در یك ماهیتابه روی حرارت نسبتاً بالا ذوب كنید. سپس پیازهای خردشده را به آن اضافه كرده و سرخ كنید تا به رنگ طلایی درآیند. یادتان نرود كه پیازها را هم بزنید. این عمل به مدت حدود 5دقیقه به درازا خواهد كشید. سپس مخلوط ادویه جات و پودر گشنیز را به آن اضافه كرده و درجه حرارت اجاق را كم كنید.

سپس رب گوجه فرنگی، آب، خامه و نمك را به آن افزوده و درحالی كه هنوز درجه حرارت پایین است بگذارید تا سس جوش بخورد. باز هم درجه حرارت را كاسته و به مدت 10دقیقه بگذارید تا سس بپزد و به حالت غلیظ درآید. توجه كنید كه مرحله آماده سازی سس مخصوص را می توانید از قبل یعنی یكی، دو روز پیش تر از پختن غذا نیز انجام داده و سس آماده شده را برای مصرف نهایی در یخچال نگاه دارید یا این كه همزمان به طور تازه اقدام به آماده كردن آن كنید.

كمی روغن را در یك ماهیتابه ریخته و داغ كنید. سپس سینه های مرغ را داخل ماهیتابه به مدت حدود هشت دقیقه سرخ كنید. دقت كنید كه باید سینه ها را چندین بار زیر و رو كنید تا هر دو طرف آن به اندازه كافی به رنگ طلایی درآیند.

سپس سینه ها را از ماهیتابه خارج كرده و با یك كارد آشپزخانه آنها را به اندازه های كوچك تر و مورد نظرتان ببرید.

در قابلمه ای كه سس در آن در حال جوشیدن است

مرغ ها را اضافه كرده و به مدت حدود پنج دقیقه درحالی كه آن ها را زیر و رو می كنید بپزید. اگر هنوز مرغ ها خوب پخته نشده  بود كمی بیشتر صبر كنید تا به خوبی بپزند.

مرغ ماسالای شما آماده است و می توانید آن را در سینی كشیده و روی آن را با گشنیز تازه تزئین كنید. این خوراك خوشمزه را می توانید هم با نان و هم با برنج بنا بر سلیقه خودتان نوش جان كنید.

نكته قابل توجه در آماده كردن مرغ ماسالا آن است كه می توانید از گوجه فرنگی تازه نیز استفاده كنید. بدین منظور حدود 450گرم گوجه فرنگی تازه را می توانید با یك دستگاه مخلوط كن برقی به حالت رب درآورده و با یك قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی مخلوط كنید. در این حالت دیگر نیاز به استفاده از سه چهارم فنجان آب نیست و آب لازم برای خوراك توسط گوجه فرنگی تازه فراهم می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *